Fugain

Fugain, Maydale's La Passion Du Vrai Fugain
(HD- CEA/PRA vrij)
22 april 1999 - 8 september 2013

Ons Fugaine-mennetje is niet meer…. Maar nooit vergeten wij hoe Fugain, zoontje uit het eerste nest van onze Marie Claire ons leven binnen stormde. Het leek of hij bij zijn eerste ademhaling, al kefte van plezier. Dit eerste levensteken is zijn kenmerk geworden: altijd en eeuwig vrolijk, in voor een spel, een wandeling, een uitgebreide borstelbeurt. Super vriendelijk naar bezoekers, mens of dier. Ook zijn uiterlijk straalde één en al vriendelijkheid uit: Fugain was een echte Teddy-beer met een hoog "aaibaarheidsgehalte", vooral voor kinderen. Trouw was hij naar de mensen, die hij in zijn grote hondenhart had gesloten: hij hoefde hun stem maar te horen of hij rende kwispelend naar het hek om hen te begroeten.

Maar de meeste liefde van Fu ging toch naar zijn baasjes en zijn meiden, dochter Floor, kleindochters Aimeé en Ravenna en achterkleindochter Varése. Met respect behandelde hij onze paarden, paste op ze. Met de katten haalde hij regelmatig een geintje uit, om ze daarna te knuffelen. Het leek of onze Fu altijd pup/jonge hond zou blijven; hij zag er ook niet uit als een oude hond: zijn vacht was nog vol, de kleur warm. Begin augustus liep hij het rondje met Anne Barbara en de meiden nog mee. En eigenlijk van de een op andere dag ging hij slechter lopen. Een lichte pijnstiller deed wonderen: 2 weken lang liep hij als voorheen: vooral als hij Timon Alexander met zijn auto het pad op hoorde komen! Gauw overeind en lopen, want daar was kleine baas. Toen was het terug; erger. Een klein beetje anabolen en daarna steeds om de 3 uur stukjes lopen, bracht ons opnieuw bijna 2 weken verder. Tot die achtste september 's ochtends vroeg ons beertje lag te huilen. De kop van de heup was uit de kom en het verbindingsbandje (waar de rek al uit was) gescheurd. De pijnstiller gaf hem wel wat verlichting, maar niet genoeg. Hij wilde niet alleen gelaten worden, alsof hij zelf ook aanvoelde dat hier niets meer aan gedaan kon worden. Om de beurt hebben de meiden en wij afscheid van hem kunnen nemen door lekker bij hem te liggen, knuffelen en praten………….

Ons Fugaine-mennetje is niet meer………………, de zomer is voorbij, zelfs die stortbuien, die begonnen zijn op de avond van zijn dood, verbleekten bij de tranen, die bleven komen, maar als dan Florence ons aankeek, haar kopje schuin, met die o, zo vertrouwde "Maydale blik", dan zagen wij de herinnering aan een prachtige hond, een kameraad, een vriend, een lieverd, een echte TEDDYBEER, onze eigen Fugain!

Stamboom Maydale's La Passion Du Vrai Fugain

Glen Morristone's Tequila Sunrise Int. Kampioen 
Jonny Von Dünnwalder Busch
Jackaroo van Koridwenn
Glen Morristone's Lady in Red
Lansigh's Question and Answer Ned., en Int. Kampioen 
Glen Morristone's Fortune Teller
Sweet Return of Lynway
Maydale's Garder Le Clair De Mèmoire Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort Ned., en Int. Kampioen 
Glen Morristone's Fortune Teller
Maydale Aménité Du Soleil
Diable Ladi Di Colynia's Paradise Jackaroo van Koridwenn
Lisabelle Trefoli Farm


Enkele nakomelingen van Fugain

Maydales Ourson "Arinyo". Florence Gigi