Kiliàn

Kiliàn, Maydale's Kiliàn Le Goût Supérieur
(HDTc CEA/PRA vrij)
22 september 1998 - 27 juli 2009

In Memoriam Maydale’s Kilián Le Goût Supérieur

Onze Kilián is er niet meer……. Toen hij maandagochtend 27 juli niet aan kwam rennen om te eten, was dat onheilspellende voorgevoel er direct. Alfons zag hem onder de carport liggen, het leek of hij sliep, maar Alfons wist wel beter……….

Onze Kiki werd geboren in Schalkwijk; een nestje van 7 zwarte pups. Onze Toine was al een paar maanden zichzelf niet en op het moment dat wij besloten die dikke zwarte pup te houden, moesten wij voor Toine ook die laatste moeilijke stap nemen.
Kilián groeide uit tot een stabiele, mooie reu en leek in heel zijn wezen op Toine. Zij waren totaal geen familie van elkaar, maar ze hadden hetzelfde evenwichtige karakter. Shows vond Kilián maar niks, hij liep liever door de wei bij onze paarden. Vooral met Nearco kon hij het goed vinden. Als het onweerde kroop hij bij Nearco in de stal.
Kilián was een goede waker, een echte beschermer; hij ging voor ons en zijn vrienden door het vuur. Veel van zijn pups hebben zijn uitstraling. Zijn kinderen zijn onverschrokken, trouw, aanhankelijk en vooral vrolijk!

Toen onze Mistral, na de verhuizing naar Ommeren, overleed, had Kilián het zwaar. Hij was zijn draai totaal kwijt, zocht zijn maatje. Achteraf is dit het moment geweest waarop hij veranderde. Waken was niet meer zijn ding. Hij was het liefst heel dicht bij ons. Toen Alfons vorige zomer lang in het ziekenhuis lag en hij zijn baasje ook nog eens al die weken moest missen, takelde Kiki hard af. Hij was ineens oud, mager; zijn vacht broos en bruin.
Vooral het laatste halfjaar week hij niet van Alfons zijde. Hij ging mee met hem, Orvar en de menwagen. Dan sliep hij de hele rit voor op de bok, blafte alleen naar kleine shetland pony’s. Wat leek hij toen op zijn onvergetelijk lieve moeder Venise.

Ons Coedeltje mocht net geen 11 jaar oud worden. ’t Waren echter 11 superjaren, waarin een hond ons opnieuw duidelijk heeft gemaakt hoeveel liefde en vriendschap je van een dier mag ontvangen. Een KANJER, een karakter, een soulmate die je niet kan missen, waar je te veel van houdt. Maar juist daarom moet je hem laten gaan, lijden is hem gelukkig bespaard gebleven.

Hij ligt naast Mistral, om samen te spelen en te rennen door de Eeuwige Jachtvelden. Dag Zwarte Beer! Bedankt voor zoveel Liefs en vooral bedankt voor jouw kleine Ravenna, echt het allermooiste wat je ons, samen met al die andere herinneringen, nalaat. DIKKE KNUFFEL!


Stamboom Maydale's Kiliàn Le Goût Supérieur

Manico's Quaterman Sanside Soul Brother Troydon Pebbalmyll At Mybern
Mybern Myella
Manico's Now and Forever Jackaroo van Koridwenn
My-Melodie des Spinettes
Feérie De Venise Colynia's Paradise Troydon Sovereign Night Kourika Mantika
Troydon Carisma
Miss Money Penny Colynia's Paradise Ned., Lux. en Int. Kampioen Amalie Best Bitter
Troydon Myazure At Mybern


Enkele nakomelingen van Kiliàn

Mr Chip of The Cinliboy House Mr Chip of The Cinliboy House & Black Beauty Mr Chip of The Cinliboy House Mr Chip of The Cinliboy House & Black Beauty Mr Chip of The Cinliboy House