Mignonne

Mistral, Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort

Mignonne, Maydale's Mignonnette des Enfants (HD - CEA/PRA),
13 april 2000 - 17 september 2014

Mignonne deed haar naam eer aan: Schatje en dat was ze! Lief voor alles en iedereen. Erg aanhankelijk en superlief voor kinderen. Hoewel Mignonne een Dark-Sable was, was zij toch een typische "Mistral dochter". Mignonne woonde bij Arend en Wilma Meenink, samen met een zoon, Igor, van onze Florence.

Haar eerste nest, oktober 2001 met drie prachtige teefjes en twee schitterende reutjes samen met onze Fugain was Gold Sable. Met dit nest waarborgden we ons Sable-type dat de Maydale collie zo kenmerkt. Een van de teefjes, Vérité is bij onze kennel gebleven.

Op 17 september kregen we een telefoontje van Arend. Mignonne had op die dag al 2x een soort van heftige epileptische aanval gehad. De tweede aanval leek zij niet door te komen en Mignonne had pijn. Met elkaar hebben we die moeilijke beslissing genomen. Echter voor Arend en Wilma was dit natuurlijk veel heftiger. Vandaar dat hieronder het stukje staat dat Wilma over Mignonne heeft geschreven:


Onze Mignonne is niet meer. Vanmiddag om 10 voor half 3 hebben we haar laten inslapen, Vanmorgen was er nog helemaal niks aan de hand met haar en kwart over 12 ging het mis. Binnen 2 uur was het gebeurd. Ons lief meisje, je kwam op 8 maanden oude leeftijd bij ons. Een puber puppy was je. Je haalde stoute streekjes uit waar we ontzettend veel om hebben gelachen. Je bloeide op tot een mooie dame. Je kreeg toen je 16 maanden was je eerste nestje en o, o, o wat was jij een trotse mama en als wij je kwamen bezoeken (want met de kraamtijd logeerde je bij de fokkers Alfons en Sandra Kosterman, de Maydales), dan trok je ons haast de bak in met : "Kijk ik heb kindjes, zijn ze niet mooi ?" Ook met je 2e nestje was je weer zo trots en weer kwamen wij bij jou kijken. Met het 3e nestje ging het fout. Je kreeg een zware operatie, maar ook daar kwam je bovenop. Toen werd je leventje erg relaxed: lekker wandelen, autorijden en mee naar de camping. O, mijn meisje wat genoot jij daar van! Heerlijk buiten op het veld liggen. Toen het lopen minder ging, hebben we een bolderkar voor je aangeschaft. Heerlijk weer een keer naar het bos en weer genoot je zo veel. Maar nu is het boek dicht. Jouw leven heb je geleefd zoals jouw leven was en je genoot keer op keer. En nu mijn meisje, hebben we jou los moeten laten. Hoe verdrietig ook. Jij was een hond uit duizenden! We gaan je heel erg missen, maar het waren hele mooie jaren samen met jou! En waar jij ook mag zijn, je bent niet alleen. Je trouwe maatje Collin is er om je op te vangen. Dag mijn meisje, ons popje, ons ouwie, het gaat je goed, je hebt je rust nu. Dikke knuffel van ons en pootje van Igor: love you voor altijd!


Voegen wij hier zelf nog onze laatste woorden aan toe: Dag lieve Mignonne, dochter van Mistral. Wat leek je in alles op je vader! Je was groot, mooi en bovenal lief en zacht. Je was een kanjer! En wat heb je een mooi leven gehad bij Arend en Wilma! Je was daar zo op je plekje en zo gelukkig! En zij waren trots op jou en gaven je alle liefde die je verdiende! Dag lieverd!Stamboom Mignonne, Maydale's Mignonnette Des Enfants

Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort Ned. en Int. Kampioen 

Glen Morristone's Fortune Teller

Jackaroo van Koridwenn
Glen Morristone's Be My Little Lady
Maydale Aménité Du Soleil Baden Court Handy Dandy
Diable Ladi Di Colynia's Paradise
Feérie De Venise Colynia's Paradise Troydon Sovereign Night Kourika Mantika
Troydon Carisma
Miss Money Penny Colynia's Paradise Ned., Lux. en Int. Kampioen Amalie Best Bitter
Troydon Myazure At Mybern