Mistral

Mistral, Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort

Mistral, Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort (HD- CEA/PRA vrij),
26 juni 1993 - 4 januari 2008

Dag Leeuwenkoning, dag jongen………..
Comme Le Vent Mistral Fort; vrij vertaald: Zoals de sterke Mistralwind, een naam o zo passend bij onze beer Mistral.
Een reu uit duizenden herkenbaar aan zijn krachtig uiterlijk, sterke karakter, aanhankelijkheid, superliefde voor kinderen, zijn moed. Zijn sociale wezen t.o.v al onze dieren, zijn gezondheid, zijn superuitstraling. Dit alles is terug te zien in zijn vele nakomelingen Al in het nest de meest krachtige pup tot zijn laatste, waardige groet naar zijn roedel, op en top leider: een Koning.

Die bijnaam kreeg hij toen nog maar 15 maanden oud op een show in Gent kwam. 2 Belgische broertjes liepen hand in hand voor ons. 1 draaide zich om, stootte zijn broertje aan en riep blij:”Kijk eens, De Leeuwenkoning!!!!!!” En hij wees naar onze Mistral. De hele dag hebben die kinderen met Mistral gespeeld en toen hij Beste Reu werd waren zij supertrots op hun Leeuwenkoning.
Schijnbaar hadden Nederlandse exposanten de uitroep gehoord, want al gauw werd er ons op shows verteld, dat men een pup van onze Leeuwenkoning had. En zo zijn wij Mistral dan ook blijven noemen.

Pups opvoeden was zijn favoriete bezigheid; heerlijk vond hij het om tussen dat kleine grut te lopen. Een enorm respect toonde hij voor onze teven, vooral voor Diable, Soleil(zijn moeder) en Venise. Hij miste zijn meiden, weken na hun overlijden, treurde hij nog. En nu zien wij dit gedrag bij onze Kilian; zoekend naar zijn trouwe maatje. Het doet zeer te zien hoe onze Kiki al weken van slag is en zoekt op een plek waar we nog maar net woonden, toen we onze Mistral moesten laten gaan.

In 2 weken tijd 3x een infarct en steeds weer kwam hij er bovenop. Bij de vierde keer lieten zijn poten hem in de steek, maar de rest was nog krachtig. Trots op de collie die hij was, trots op al zijn goede eigenschappen die hij zijn nakomelingen heeft gegeven, trots op zijn zeer verdiende bijnaam De Leeuwenkoning, maar vooral trots op de zeer hechte band die hij met Alfons. Hond en baas vier poten en twee handen op 1 buik!! ’t Moedigste wat ik als fokster tot nu toe heb meegemaakt is de manier waarop Alfons afscheid heeft genomen van ZIJN LEEUWENKONING: “Lieve Mistral, het verdriet zal slijten, maar niemand neemt mij mijn prachtige herinneringen aan mijn Leeuwenkoning af: Dag jongen!”


Stamboom Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort

Kampioen
Glen Morristone's Fortune Teller
Jackaroo van Koridwenn Brettonpark Love on the Rocks At Malicot
Malicot Kisses for Sale
Glen Morristone's Be My Little Lady Lynway Special Brew
Baden Court Deborah
Maydale Aménité Du Soleil Baden Court Handy Dandy Brettonpark Keep-It-Dark
Brettonpark Once Upon a Time
Diable Ladi Di Colynia's Paradise Jackaroo van Koridwenn
Lisabelle Trefoli Farm