Venise

Venise, Feérie De Venise Colynia's Paradise
(HDTc CEA/PRA vrij)
19 mei 1995 - 11 februari 2007

Feerie De Venise: vrij vertaald sprookje van Venetië. Een sprookje, dat was ons mooie, superzachte meisje. Te mooi om waar te zijn! Een sterk karakter, een persoonlijkheid. Lief voor alle mensen en dieren.

Een goede moeder voor haar vele pups: zij gag ons maar liefst 4 nesten in alle kleuren. Maar ook een verlegen meisje, dat, mede door haar manier van doen, menig keurmeestershart ontroerde.

En zwart, oh zo zwart en glimmend in haar altijd volle vacht!

Wat kon jij genieten van de borstelbeurt, van het stukje onbijtkoek elke ochtend, van samen luieren in de zon bij het zwembad. Naar het meeste genoot jij van de tochten met onze paarden. “Venise ga je mee met de paardjes?” Luid blaffend en zo goed en zo kwaad als die stramme pootjes je konden dragen, altijd kwispelend richting menwagen...................

Oh Venisje, wat doet dit zeer; onze tochten zullen nooit meer hetzelfde zijn. Ons zwarte koninginnetje zit niet meer bij baasje voorop de bok.

En ondanks dat we het afscheid zagen naderen, kwam het toch nog onverwachts. Sprookjes horen goed af te lopen en daarom hebben wij deze moeilijke stap zelf moeten maken in jouw belang. En zo leef je nog LANG EN GELUKKIG verder in onze harten en in dat van je vele kinderen, speciaal in die van onze Hivert, Kilian, Mignonne en Florence.

Lieve, lieve Niesje, ons mooie zwarte meisje, ons allesje; het was een voorrecht om 12 jaar lang van jou te mogen houden, van jou te genieten met jou te babbelen. Wij zullen je nooit vergeten.

Dikke kus, we missen je zo...Stamboom Maydale's Comme Le Vent Mistral Fort

Troydon Sovereign Night Kourika Mantika At Troydon Troydon Pebbalmyll At Mybern
Mybern's Blue Misty At Kourika
Troydon Carisma Mybern Master Raffles
Troydon Babycham
Miss Money Penny Colynia's Paradise Ned. en Int. Kampioen
Amalie Best Bitter
Lynway Seldom Sober
Blossoms Black At Amalie
Troydon Myazure At Mybern Mybern Merideon
December Blue Dawn